2017. feb 17.

Farsangi színkavalkád

írta: Térkomponáló
Farsangi színkavalkád

Színes vidámság az asztalnál a kisebbekkel :-)

f2_masolata.jpgA farsangi időszakban mulatságokat, bálokat, lakomákat tartottak, így erre az időszakra a nevetés, a vidámság, a színek forgataga volt a jellemző.

Ősi hiedelmek, babonák hívták életre a farsangi szokásokat. A hiedelmek szerint a vízkereszt egy sötét, szellemjárta időszak végét jelentette és nyitott utat a tavaszi napfordulót megelőző, vidám farsangnak.

A farsangi bálozós, vidám korszak a gyerekek jelmezes mulatozásában  is tovább él az iskolák, óvodák rendezvényein.

A derűs hangulatot becsempészhetjük otthonra is. Készíthetünk farsangi dekorációt vagy akár farsangi lakomát is színes, vidám terítékkel. Ha ehhez a játszótársak, barátok is csatlakoznak, még feledhetetlenebb lehet a farsangoló délután.img_1052_masolata.JPGNéhány műanyag tányér, poharak, színes krepp papírok, dekorgumi, színes muffin papírok, akril festékek, ragasztó szükséges a bohókás dekoráció elkészítéséhez. Segítségül hívhatjuk a gyerekeket is a megvalósításhoz.img_1057_masolata_2.JPG

img_1058_masolata.JPGA dekorgumiból vágjunk a műanyag tányér aljára illő méretű kört. img_1063_masolata.JPGÉlénk, a dekorgumitól elütő színű kreppből pedig egy darabot levágva ragasszunk "fodrot" a tányér belső pereméhez.img_1064_masolata.JPGRagasszuk a tányér aljára a körlapot.img_1065_masolata.JPGBetűnyomdával díszítettem, de természetesen bármilyen díszítés készülhet a gumilapra.img_1066_masolata.JPGMinél színesebb, annál vidámabb! :-)img_1070_masolata.JPGA felirat mellé mindenképpen szerettem volna még mintát, így olyan tárgyakat kerestem, amelyekkel lehet nyomdázni.

A ragasztó, a filctollak kupakja éppen megfelelőnek bizonyultak erre a célra.img_1077_masolata.JPGA tányér alját, majd dekorgumi darabokat is díszítettem "kupaknyomdával". Ez utóbbiak a poharak oldalára kerültek. Került néhány lenyomat a kreppfodorra is.f1.jpgNézzük csak a farsangi terítéket! f6.jpgf2.jpgNagyon színes, egyedi, könnyen és gyorsan elkészíthető, igazán vidám hangulatot keltő. f4.jpgf3.jpgJöhetnek a színes cukorkák, sütemények és ízletes szörpök, zene, tánc és mulatozás!

A festett figurás tányérokra én nem tennék közvetlen élelmiszert, de poharakat, kisebb tálkában rágcsát mindenképp. ;-)f7.jpgAz elkészítésbe pedig bevonhatjuk a kisebbeket, nagyobbakat, így téve emlékezetessé az együtt töltött időt.

Ha nem szeretnénk otthoni farsangi bulit szervezni, akkor pedig egy reggelit, vacsorát dobhatunk fel a kiegészítők színkavalkádjával.

Ha a fotókon láthatókon kívül is  kedvet kaptatok otthonotokat díszítő tárgyak létrehozására, várlak máskor is a blogon.

Lakberendezési, térrendezési ötletekkel, inspirációval itt is találkozhattok:

TÉRKOMPONÁLÓ

TÉRKOMPONÁLÓ KREATÍV

A bátrabbak pedig már a PINTERESTEN is elérhetnek

 

 

 

 

 

Szólj hozzá