2018. okt 19.

Drótkoszorú színpompás filc falevelekkel

írta: Térkomponáló
Drótkoszorú színpompás filc falevelekkel

img_3332_masolata.JPGJó ideje gyűjtöm az internet kínálta inspiráló képeket, ötleteket, aminek eredményeképpen néha heves lelkesedéssel fogok hozzá a saját kreálmányaim elkészítéséhez.

Ez történt most is, amikor a begyűjtött filc lapokból végre készíthettem valamit. Faleveleket. Alapnak pedig egy drótkoszorút.

Az igazság az, hogy a blogon láthatók legtöbbje saját agyszülemény, most be kell valljam, hogy jött velem szemben egy fotó, amin egy különös koszorú volt. Abban a pillanatban eldöntöttem, hogy ezt bizony kipróbálom...f7_2.jpgAz általam megfelelőnek ítélt színes filc lapokból kinyírtam a levélformákat. Számszerűen 48 darabot a 8 színből.f1_3.jpgVirágkötő drótból kerekítettem egy kör formát,f8_1.jpgamit még megerősítettem jó néhány szál dróttal. Amikor megfelelőnek éreztem az alapot, akkor drótdarabokat tekertem az alapra a fotón látható módon.

Végül ragasztópisztoly segítségével a levélkéket a drótvégekhez erősítettem. Eligazítottam, hogy egy rendezett kör formát adjanak.f2_2.jpgA hatás nem maradt el, nekem nagyon tetszik ez a levélkoszorú.f6_2.jpgAz ötlet variálható a színek megváltoztatásával, illetve akár egyetlen színből is érdekes lehetne a koszorú. Ha rendelkezésünkre áll egy színnek néhány - sötétebb, világosabb -árnyalata, az is izgalmasan mutatna szerintem a drótszárakon.f4_4.jpgMindezt persze színes vagy egyszínű papírlevelekkel is elkészíthetjük. Úgy gondolom, hogy a lényeg az önfeledt alkotásban rejlik.f3_2.jpgEgyszerűen és gyorsan elkészíthető ez az őszi dekor, aminek megvalósításába gyerekeket is bevonhatunk. Az elkészült dekor pedig az otthon egy szem előtt levő pontjára kerülhet, szigorúan csak a tél beálltáig.  

Lakberendezési, térrendezési ötletekkel, inspirációval itt is találkozhattok:

TÉRKOMPONÁLÓ KREATÍV

A bátrabbak pedig már a PINTERESTEN is elérhetnek.

 

Szólj hozzá