2018. okt 05.

Őszi üzenet papírtökökkel

írta: Térkomponáló
Őszi üzenet papírtökökkel

Dísztökök selyempapír, spárga felhasználásával percek alatt

 img_3221_masolata.JPGSzebbnél szebb színeket hoz az ősz, tesz le elénk az asztalra, színezi a fákat, a kertet, a patakpartot. Virítanak a narancsok, a vörösek és tompítanak a barnuló zöldek.

Ehhez jönnek még a változatos formák, oválisak, gömbölyűek, cakkosak, csepp alakúak és még ki tudja milyenek...

Mindez a tobzódó szín- és formavilág rám úgy hatott, hogy valami nagyon egyszerűt és visszafogottat, mégis eléggé őszit szerettem volna készíteni. Mindenképpen percek alatt.img_3203_masolata.JPGFogtam két ív selyempapírt, img_3204_masolata.JPGgombóccá formáztam,img_3205_masolata.JPGmajd egy kisebb darab papírral betekertem úgy, hogy nagyjából sima maradjon a külső felület.img_3206_masolata.JPGVastagabb spárga segítségével szorosan  összefogtam a papírt.img_3210_masolata.JPGCikkekre "osztottam" a spárga segítségével a papírgombócot. Ezt követően szorosan elkötöztem a tökszárat, végül levágtam a fölösleges papírdarabot.

Rozsdásodó vadszőlő levelet szúrtam a tökszár mellé.

Mindez körülbelül öt percet vett igénybe. Arra azonban pont elég volt ez az idő, hogy kicsit elcsendesítse az őszi dekorációk utáni vágyakozásom.to1_1.jpgÁlljon itt néhány hangulatfotó bizonyítékul, hogy selyempapír, spárga és némi vadszőlőlevél segítségével könnyen varázsolhatunk egy kis őszi hangulatot kintre, bentre.

Ha nagyon semlegesnek tűnik a dísztökök színe, elkészíthető színes papírból, de akár festhető is a selyempapír. Bátrabbak próbálkozhatnak lila, kék, sárgászöld színekkel is akár.

( Ha pedig valami nagyon vadra vágysz, nézd meg itt egy korábbi bejegyzésem. )to6.jpgA kinti változatnál érdemes fedett helyre tennünk a papírtökök csoportját, különben gyors romlásnak indulnak az időjárás hatására.to3_2.jpgFényjáték.to4.jpg

to5.jpgA közelgő hétvégére szántam inspirálónak a fotókat. Motiválónak pedig azoknak, akik szeretnének egy kicsit az alkotás örömétől is feltöltődni. 

Lakberendezési, térrendezési ötletekkel, inspirációval itt is találkozhattok:

TÉRKOMPONÁLÓ KREATÍV

A bátrabbak pedig már a PINTERESTEN is elérhetnek.

 

Szólj hozzá