2017. sze 25.

Ösztökélő ötpercesek

írta: Térkomponáló
Ösztökélő ötpercesek

Hangulatok "dísztökre"

img_8637_masolata.JPGA szerencsésebbeknek megterem a kertjükben, én viszont kaptam, illetve vettem a hétvégén néhány darab dísztököt, ezzel meghatározva a hétfő és reményeim szerint az egész hét hangulatát.

Ráadásként a borongós, csepegős hétvége után még a napsugarak is tiszteletüket tették az udvaron.t6_3.jpgAz optimális feltételek miatt mindenképpen "hangulatfoltokat" kellett létrehoznom az udvaron, a teraszon.

Így nevezem azokat a tárgycsoportokat, amik évszakhoz, ünnephez, hangulathoz kötődnek és kint, bent egyaránt életre kelhetnek. Úgy gondolom, hogy, a szemnek is kellemes, amikor a bejárat, a kapu közelében hangulatos látvány fogadja az érkezőt. 

A múlt héten jártam az ország nyugati részében, ahol a határhoz közeledve kisebb településeken megszokott kép a tavaszhoz, őszhöz, karácsonyhoz fűződő dekoráció az utcán, ami érintetlenül várja a szemlélődőket....t1_4.jpgAmi előnye az ilyen díszítésnek az az, hogy szinte semmit vagy apróságokat kell beszerezni hozzá, az otthon fellelhető dolgokból könnyedén megvalósítható.t2_6.jpgTehát szükségem volt napfényre, néhány dísztökre, vadszőlő ágából csavart koszorúra, színes őszi virágokra, kosárra, esetleg régi tárgyakra.t3_3.jpgAkihez közel állnak a régi tárgyak, nyugodtan bevonhatja a kompozícióba néhányukat.t4_5.jpgÉn most inkább a lehető legegyszerűbb megvalósításra törekedtem és inkább a természetes díszítés volt a cél, így került a képbe a dió is.

Érdemes arra figyelni, hogy egyszerre ne sok alkotóelemet rendezzünk egybe, mert zsúfolt, tobzódó lehet a hatás. A színek összhangja is fontos.t11_1.jpgTermések egy régi bútordarabból készült rozsdás hatást keltő fa gyertyatartó kíséretében, aminek az elkészítését egy korábbi bejegyzésből itt  megnézheted.t12_1.jpgA kemence szélén.t13.jpgRégi daráló társaságában.t14.jpgSzínek együtt.t14_1.jpgKosárban.t5_2.jpg"Hanyagul" letéve az asztal szélére egy vadszőlőág kíséretében. t7_2.jpgNyárról itt maradt levendulabokor tövében.t9_2.jpgFészekben.t10_2.jpgA dicsőség fényében, megkoszorúzva. 

Apróságok és néhány perc ötvözetével hosszabb-rövidebb időre fokozhatjuk az őszi kert hangulatát. Persze, a lakásba is bekúszhat ez a színáradat más-más kiegészítőkkel kombinálva.

Bízom benne, hogy valami átment a fotókon keresztül az engem lelkesítő őszi színhangulatból és ki is tart a hét további napjain is! Pláne alkotás közben. ;-)

 

Ha a fotókon láthatókon kívül is  kedvet kaptatok otthonotokat díszítő tárgyak létrehozására, várlak máskor is a blogon.

Lakberendezési, térrendezési ötletekkel, inspirációval itt is találkozhattok:

TÉRKOMPONÁLÓ

TÉRKOMPONÁLÓ KREATÍV

A bátrabbak pedig már a PINTERESTEN is elérhetnek

 

 

Szólj hozzá

kert lakberendezés dekoráció kreatív természet alkotómunka otthon