2017. ápr 07.

Húsvéti reggeli a fűben

írta: Térkomponáló
Húsvéti reggeli a fűben

img_2094.JPGMinden tavasz, de az idei különösen, húz kifelé a falak közül a szabadba. Talán a néhány napja beköszöntő gyors és hirtelen melegnek köszönhető ez vagy a valóban hideg tél hozadéka. Nem is tudom pontosan, de a lényeg az, hogy napról napra pontosan felmérem a szememmel a kert változásait, a rügyek levéllé válását, a korai virágok elnyílását a szabadban. 

A tavaszmustra közben fogalmazódott meg bennem a "fűben  húsvéti reggeli" gondolata is. Valami más, valami formabontó.

Egyszerűsége okán pedig egy egyszerű teríték jár a helyzethez.img_1996_masolata.JPGEhhez pedig kisebb méretű vágódeszkát, poháralátétet és szalvétatartót mintáztam meg maszkolószalag és színes festékek segítségével. r3_1.jpgFolyamatosan a régi abroszok "kockája" kattogott a fejemben, de a festéskor már nem ragaszkodtam a szabályos felosztáshoz. Inkább tudatosan ragasztottam szabálytalan távolságra egymástól a ragasztószalagokat, majd száradást követően egymás után jöhetett a két szín. A deszkán pedig harmadikként jól láthatóan felbukkant az alapszín is.

A másik két tárgynál is, de ott jelentősen világosabb volt az alap.img_2008_masolata.JPGEgy natúr papírzacskóra felragasztottam néhány fa virágot.img_2004.JPGSzáradás után  foltokban antikoló pasztát is kentem a fára, majd egy darab csiszolópapírral visszaszedtem a színekből.  

Egész izgalmas felület keletkezett.r8_1.jpgFehér terítő és az elkészült "kockás" tárgyakkal körítve íme a tavaszi reggeli hangulata a fűben. :-)r6_1.jpgA papírzacskó épp megfelel evőeszköztartónak.r3_2.jpg

r1_1.jpgA szabadban elfogyasztott reggeli után pedig jöhetnek a közös programok, túrázás,  nagy séták, társasozás vagy csak jó beszélgetések. :-)

Ha tetszett, amit láttatok, akkor megnézhetitek a már korábban, transzfertechnikával készült "deszkaterítéket". Kezdetekben pedig maszkolószalag segítségével festett textilből díszpárna született.

Ha a fotókon láthatókon kívül is  kedvet kaptatok otthonotokat díszítő tárgyak létrehozására, várlak máskor is a blogon.

Lakberendezési, térrendezési ötletekkel, inspirációval itt is találkozhattok:

TÉRKOMPONÁLÓ

TÉRKOMPONÁLÓ KREATÍV

A bátrabbak pedig már a PINTERESTEN is elérhetnek

 

 

Szólj hozzá

lakberendezés poháralátét kreatív ajándék teríték