2016. okt 30.

Őszi színpompa a kertből

írta: Térkomponáló
Őszi színpompa a kertből

Sárgák, zöldek, bordók, lilák, barnák termésdíszeken

Számomra a legizgalmasabb évszak az ősz a maga színeivel, illatával, formáival. Egyrészt nehezen engedem el a napfényes nyarat, de kárpótol a buja ősz. Keverednek a narancsok, a sárgák, pirosak, bordók, barnák és még néhol, foltokban a zöldek. Kell ennél szebb? :-)

A tobzódó színekből egyenesen következik, hogy minden évben próbálom konzerválni hosszabb-rövidebb időre az őszt egyszerűen és gyorsan elkészíthető kisebb tárgyakon. A legkézenfekvőbb terepet pedig erre a koszorúk adják.

Begyűjtöttem néhány termést, virágot a kertből, esetleg a szomszéd kertjéből. Természetesen illedelmesen kértem. :-) img_8487_masolata.JPGVizes koszorúalapba tűzdeltem jó néhány fürt berkenye bogyót.img_8528_masolata.JPGimg_8530_masolata.JPGimg_8545_masolata.JPGSemmi díszítés nem került rá egy natúr juta szalagon kívül. 
k1_4.jpgk2_2.jpgk4_1.jpgLehet dísze a terasznak, erkélynek, de be is vihetjük néhány napra a lakásba. Apró mécsessel a közepén igazán kellemes látványt nyújt.  Ha pedig kint marad a szabadban, védett helyre téve akár a madarak "ebédlője" is lehet.img_8574_masolata.JPGKoszorúalapot nagyon könnyű néhány perc alatt készíteni, ha van megfelelő alapanyag. Lehet ez az iszalag indája, de a vadszőlő ágai is jók.k6_1.jpgSzínesedő leveles vadszőlő ágat tekertem az alapra.k7_2.jpgk8_2.jpgAnnyira szép a vadszőlő, hogy egyszerűen egy körbe fogtam egyetlen leveles ágat. k5_2.jpgk9_2.jpgimg_8604_masolata.JPGA másik nagy kedvencem a színes bogyók mellett a hortenzia virága. Megszárad és még egy darabig megőrzi így szépségét. Egy koszorúalapra simán csak felragasztottam a virágfejeket.img_8609_masolata.JPG

img_8614_masolata.JPGSzínben hozzá illő szalagot kapott.k9_3.jpgk10_2.jpgAz egyszerű, nem túlzottan díszített terméskoszorúkat bármilyen stílusú környezetbe beilleszthetjük. k11.jpgk12_1.jpgAz alma pirosas bordója üdítő látvány a kecskerágóval körbefuttatott alap közepén.

Mindegyik dekoráció percek alatt készült el, néhány alapanyag kellett csak és szinte teljesen költségmentesen készíthetjük el őket. Ha tudsz csipkebogyót készíteni, akkor összeállíthatsz egy csipkekoszorút is.

Itt csak néhány ötlet látható a fotókon, de ezer lehetőséget rejt magába az ősz arra, hogy egy pillanatra elidőzzünk szépsége felett és elmúltával beengedjük a telet az otthonunkba. :-)

 

Ha a fotókon láthatókon kívül is  kedvet kaptatok otthonotokat díszítő tárgyak létrehozására, várlak máskor is a blogon.

Lakberendezési, térrendezési ötletekkel, inspirációval itt is találkozhattok:

TÉRKOMPONÁLÓ

A bátrabbak pedig már a PINTERESTEN is elérhetnek

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

lakberendezés kopogtató koszorú kreatív ajándék deorációs koszorú