2016. ápr 27.

Otthonvarázsló ötletek innen-onnan

írta: Térkomponáló
Otthonvarázsló ötletek innen-onnan

 2016. április 27.

Tavasz lendülettel
 

Ha éled a természet, azzal együtt felébred az otthon átalakítása iránti vágy is. Meglehet, csak én vagyok így ezzel?! :-)

Az ismerőseimet szemlélve kijelenthetem, hogy nem. :-) Jó néhányan sarkaiból szeretnék kifordítani a megszokott látványt, pedig elegendő néhány apró, de látványos változtatás és máris üdébb hangulatú lehet az enteriőr, amiben élünk.

A legnagyobb titok szerintem a színekben rejlik. Időként aktuálissá válik a frissítő festés, így ez remek alkalom lehet a nagyobb újításra.  Akiknél ez azonban még várat magára, nyúljanak bátran a textilekhez, lakáskiegészítőkhöz. A hatás így sem marad el!

Minden év megteremti a maga trendjét a textilek palettáján is, amelyek segítségével csemegézhetünk motívumokat, színeket illetően. Én azonban arra biztatnék mindenkit, hogy ne feltétlen ragaszkodjon az ütős, domináns mintákhoz, színvilághoz, hanem keressen egy olyan megoldást, ami nem fog olyan gyorsan az elkövetkező stílusirányzat mellett "elhasználtnak",  réginek tűnni, azaz időtállóbb.

Érdemes semleges színeket háttérnek használni a falakon, bútorok kárpitján és a függönyök, díszpárnák textiljein , esetleg tapétákon megjeleníteni az épp aktuális formákat, árnyalatokat. Ezeket könnyen lecserélhetjük, ha kedvünk úgy hozza. 

Inspirálónak jöjjön néhány hangulatkép az idei év színeiből a Designers Guild tolmácsolásában.
Finom színek, lágy formák, kékek, zöldek, lilák, ívelő virágok a Couture Rose kollekcióban.

1_1.png2.png3.png5.pngA szoborszerűen földre omló függönyök a helyiségbe lépve magukra szegezik a tekintetet.
6.png7_1.pngKönnyed és "emészthető" a romantikus érzet mellett az enteriőr.
Szerethető úgy, ahogy van! :-)

Jöhet még egy újdonság?  Íme a Designers Guild Shanghai Garden kollekció.
8.jpgMintha egy virágoskertben lennénk. ;-)
1_6.jpgA rózsák közelről.
10.jpgHasonló látvány lilában
5.jpg7.jpgSárgák, zöldek rózsaszínek, fűzfák, virágzó ágak kavalkádja.

Érdemes szem előtt tartani, hogy a nagymintás anyagok csak nagyméretű, tágas, nagy ablakos helyiségeken mutatnak jól.

A fotókon látható terekben keskeny, nyúlánk ablakok vannak, melyeket az apró minták, a keresztben futó csíkozás teljesen összenyomna.

Ha tetszett ez a néhány gondolat és szívesen olvasgatnál még lakberendezéssel kapcsolatosan, néznél képeket, akkor várlak  térrendezési ötletekkel, inspirációval itt is.:

TÉRKOMPONÁLÓ

A bátrabbak pedig már a PINTERESTEN is elérhetnek

Szólj hozzá