2014. nov 22.

Csavaros advent

írta: Térkomponáló
Csavaros advent

Szerinted van helye a csavaroknak egy adventi koszorún?

 

A kérdésre megkaphatod a választ, ha elolvasod az alábbi pár sort és böngészel a képek között. ;-)

Erősen közelít a legtöbbünk által várva várt adventi készülődés és ezzel együtt lakásdekorálás időszaka. Így én sem maradhatok ki ebből a folyamatból, de ígérem, nem fogok túlzásokba esni. :-) Terveim szerint még egy írást és képkavalkádot szánnék a koszorú témára, aztán jegelem egy évvel későbbre. ;-) 

Az internet képvilágából nagyon sokféle koszorúhatás érhet bárkit, így arra gondoltam, csavarni kellene egyet a témán és valami - sokaknak talán furcsát- készíteni. 

Betévedtem egy barkácsboltba,  aminek eredményeképpen megszületett a képsorok végén látható két adventi dekoráció. 

IMG_9956.JPG

Gondolkodtam a megnevezésen, de maradnék a hungarocell alap megszólításnál. Tehát erre az alapra dolgoztam.

IMG_9952.JPG

PENTART matt festékkel festettem be az alapot egy szürkés-kékes színt, a country kéket választva.

IMG_9958.JPG

Érdemes kétszer, esetleg háromszor is átkenni, hogy jól fedjen a festék. Esetleg alapozható is festés előtt PENTART alapozó festékkel.

IMG_9960.JPG

Ezen a képen látható a többi szükséges kellék. A főszereplők a különböző méretű anyacsavarok. Érdekes volt a vásárlás története, mert nem tudtam, milyen méretet szeretnék. Megkértem az eladót, hogy mutasson kisebb, nagyobb darabokat és így jutottam el a megfelelőig, de nem árultam el, mire szeretném használni. Csak annyit mondtam, hogy nem "normál" felhasználásra lesz. :-) Amikor a kezembe adta a csomagot, annyit mondott, hogy lehet vele dobálózni és megközelítőleg ki is találta, mire kellenek nekem a fémdarabok. :-) Azaz dekorációhoz.

IMG_9965.JPG

A csavarok rögzítéséhez fényes szürke szálat használtam, amit az ékszerkészítők gyöngyök, kövek körkörös fűzésére alkalmaznak. Mivel nem tudom a pontos nevét, így körbeírtam, de a lényeg, hogy csúszik. Érdemes a koszorúalap alján a megkötött csomót megtűzni, ragasztóval rögzíteni, hogy stabil legyen, hiszen súlyt tart.

IMG_9970.JPG

Szabálytalanul, forgatva helyeztem el  csavarokat a készülő adventi koszorún.

cs2_1.jpg

Itt látszik a végeredmény egy részlete.

cs1.jpg

Mozgalmas díszítőelem keletkezett. ;-) Nekem bejön. Fém és a fémes csillogása ad egy sajátos ünnepi hangulatot, ami majd a további képeken jobban átjön. 

IMG_9974.JPG

Szükséges még négy darab gyertyatüske is, amit megfordítottam és az ezüst felével fölfelé tűztem az alapba.

IMG_9976.JPG

Domború ugyan, de a gyertya ennek ellenére stabilan rögzíthető rajta, színben pedig az ezüstös illet ide.

IMG_9981.JPG

Csak azért, hogy bonyolítsam az események követésének lehetőségét, még egy szálon elindítom a dolgot. ;-) Lefestettem időközben egy másik koszorúalapot is PENTART aclylic paint című festékkel.

IMG_0004.JPG

Ezt az alapot pedig alátétekkel díszítettem. Színben megfelelő, bézs kötöző anyagom csak egy cipőfűző volt, így arra fűztem fel az ezüst színű alátéteket. Kisebbet, nagyobbat, találomra.

cs7.jpg

Ilyen lett az adventi kopogtató koszorú alátétekkel.

A szalagot nem virágszirom szerűen fogtam össze, hanem ellensúlyozva az alátétek körkörös formáját, egymás tetejére hajtogattam, mintha téglalapokat tennék egymásra, majd letűztem a két szélet gombostűvel.

cs8.jpg

cs4_1.jpg

A következő képsorokon pedig az asztali adventi koszorú lesz látható anyacsavarokkal díszítve.

cs3_1.jpg

 cs5.jpg

Ünnepi környezetbe, fekete fényes terítőre tettem, mellé poharat, pezsgőt. Nekem úgy tűnt, hogy megállja a helyét. Így hirtelen férfiasnak tűnik a hatás, de szerintem kiegészítőkkel finomítható, csajosabbá tehető. :-)

A 21 éves fiam meglátta és megszerette, majd közölte, hogy ez már az övé. ;-)

Ha pedig tetszett ez a képsor és maga az ötlet, keress a Facebookon is. Csatlakozz hozzánk ITT.

Szólj hozzá

inspiráció lakberendezés dekoráció adventi koszorú kreatív ötletek kopogtató koszorú kreatív ajándék